Projektbeskrivning

Falukorv

Smak: Smakrik.
Passar:  Grilla. I gryta. Koka. Pålägg.
Kött: 67%
Fett: 21%

God som pålägg, korv stroganoff, ugnsstekt och grillas. På klassiskt recept

Tillagning:
Kokt (lägg i vatten med skinnet på, sjud i 20 minuter och ät med t.e.x. potatis-och eller rotmos). Varför inte med pepparrotssås?

Ingredienser:
Griskött, vatten, fett från gris, kryddor, salt, stabiliseringsmedel E450, antioxidationsmedel E300, konserveringsmedel E250.

Näringsvärde/100 g. färdig vara:

Energi: 1069 kJ (257 kcal)
Fett: 21 g. (varav 8,5 g. mättat)
Kolhydrater: 7,1 g. (varav 0,2 g. sockerarter)
Protein: 9,2 g.
Salt: 2,5 g.

Glutenfri

Laktosfri

Fri från sojaprotein

Fri från mjölkprotein

Fri från ärtprotein

Fri från ägg