Projektbeskrivning

Ingredienser för 2 port:
2 st Lammkorv
3 dl Färdigkokta bönor (gärna olika sorter)
200 gr Gurka
1 tsk Finhackad röd chili
2 tsk Rödvinsvinäger
2 msk Olivolja
100 gr Grönsallad (till garnering)
efter smak Salt
efter smak Peppar
4-6 skivor Bröd (gärna på surdeg)

1. Skölj bönorna i en sil i kallt vatten. Finhacka gurkan. Blanda bönor, gurka, chili, vinäger, olja, salt och peppar.

2. Korven kan stekas, grillas eller kokas enligt följande anvisning.
Steka – Gör små snitt i lammkorven och stek i smör på medelvärme 8-10 min. Vänd några gånger.
Grilla – Gör små snitt i lammkorven och grilla ca. 8 min i grillpanna eller på utomhusgrill. Vänd några gånger.
Koka – Koka upp vatten med ett lagerblad och några vitpepparkorn. Lägg i lammkorven. Dra kastrullen åt sidan, låt stå 10-12 min.

3. Servera med en grönsallad och några skivor surdegsbröd.

Tillagningstid: ca. 25min.