Projektbeskrivning

Stångkorv

Smak:  Lök och mejram i klassisk husmanskorv
Passar: Steka.
Kött: 35%
Fett: 10%

En kryddig korv som passar sig bra att steka. Passar hela familjen!

Tillagning:
Snitta korven längs med. Skrapa ur innehållet. Stek kokt potatis och innehållet från korven. Stek ägg. Ät och njut med rödbetor eller min special: (ketchup!!) EGENTILLVERKAD PÖLSA: 4 pkt Stångkorv (Snitta och skrapa ur innehållet i en kastrull) tillsätt: 1/2 pkt.ox-buljongtärning och 1-2 dl vatten. Sjud i ca: 15 min. Ät med rödbetor!

Ingredienser:
Vatten, nötkött, griskött, senor från nöt, hjärta från gris, hjärta från nöt, bovete, bindväv från gris, svål, fett från gris, kryddor, salt, potatismjöl och antioxidationsmedel E300, konserveringsmedel E250.

Näringsvärde/100 g. färdig vara:

Energi: 800 kJ (190 kcal)
Fett: 10 g. (varav 2,5 g. mättat)
Kolhydrater: 9,5 g. (varav 0 g. sockerarter)
Protein: 16 g.
Salt: 1,1 g.

Glutenfri

Laktosfri

Fri från sojaprotein

Fri från mjölkprotein

Fri från ärtprotein

Fri från ägg