Grillspett med fruktsalsa

Tallrik med grillspett på en bädd av potatis och sallad

1-2 port.

Ingredienser

1 paket Wurst Master lammkabanoss

1 röd paprika

10 cm squash

4-8 champinjoner

grillspett

Mangosalsa

1/2 mango, persikor eller nektariner,

ca 200 g 1/2 vårlök, strimlad

1/2 vitlöksklyfta, finhackad

1/2 -1 tsk röd chili, finhackad

1 tsk olivolja

salt och peppar

Gör så här

Blötlägg grillspetten i kallt vatten. Dela lammkabanossen i 4-5 cm långa bitar. Ansa paprikan, skär i mindre bitar. Skär squashen i cm-tjocka bitar. Dela ev. champinjo- nerna. Trä upp lammkabanoss- paprika- squash- och svampbitar på grillspett. Skär mangon i små kuber, 1 x 1 cm. Blanda alla ingredienser till mangosalsan. Grilla spetten tills de har fått färg på grillen eller i ugnen. Servera med fransk eller vinägrettbaserad potatissallad.